Usein kysytyt kysymykset

Vinkit

Puutarhakoneen käyttöönotto

Lue ohje huolellisesti! Muista lisätä öljyt ja uutta laitteelle sopivaa polttoainetta, tarkasta terien kiinnitys, käytä tarvittavia suojavarusteita turvalliseen käyttöön ja säätämiseen. 

Moottorisahojen teräketjun/laipan säätö, teräjarrun oikea käyttö

Moottorisahan ketju kiristetään, kunnes vetolenkin pää nousee keskeltä laippaa sormilla nostettaessa hieman esiin, tarkista ketjun oikea pyörimissuunta! Teräjarru pidetään päällä käynnistyksessä ja se vapautetaan vasta kun on valmis aloittamaan sahauksen. 

Muista rekisteröityä solo by AL-KO laite 2+2:seen ajoissa

Hae laajennettua takuuta solo by AL-KO -tuotteelle neljän viikon kuluessa ostohetkestä verkossa osoitteessa (huom! 2+2 takuu koskee vain solo by AL-KO tuotteita)
www.alkopuutarha.fi/laiterekisterointi

Onko kaikissa Robolinho® leikkureissa sadesensori?

Kaikki solo® by AL-KO -mallit on varustettu sisäänrakennetulla sadetunnistimella. Lisäksi tarjoamme älykkään sadetunnistimen IFTTT:n kautta, joka perustuu Internetin säätietoihin. Tämä sadetunnistin on saatavana kaikkiin Robolinho-malleihin, joissa Wi-Fi, ja kun ne ovat yhdistettynä AL-KO Smart Cloudiin.

Mitkä Robolinho®-leikkurit voidaan yhdistää Wi-Fi-verkkoon ja hallita sovelluksen kautta?

Kaikkia niitä Robolinho -malleja voidaan hallita sovelluksella verkon yli, joiden tyyppi päättyy W kirjaimeen

Kuinka saan selville, sopiiko puutarhani robottiruohonleikkurille?

Helpoin tapa on ottaa yhteyttä laitteiden jälleenmyyjiin ja keskustella heidän kanssaan eri mahdollisuuksista. Pihasta voi tehdä pohjapiirroksen ja ottaa yleismitat, hyvä myös merkata eri esteet, kukkapenkit, puut jne. Rajakaapelin pituuden laskemiseksi.

Ovatko Robolinho® leikkurit herkkiä muiden robottileikkurien signaaleille? Häiritseekö Robolinho® muita sen läheisyyteen asennettuja robotteja?

Normaalisti muiden robottien signaali ei vaikuta Robolinho® leikkuriin, ja tavallisessa puutarhassa signaali ei häiritse muita lähellä olevia robotteja.

Miksi robottini kulkee latausaseman läpi?

Näyttää siltä, että robottisi ei löydä rajakaapelia pitkin kulkiessaan latausasemaa. Aseta robotti itse käsin latausasemaan kontaktiin pinnien kanssa ja tarkasta näytöltä latautuuko se. Jos leikkuri latautuu, tiedät että latausasemassa ei ole vikaa. Ratkaisuna on aluksi puhdistaa huolellisesti latauskosketinpinnat latausasemasta ja leikkurista sekä siirtää latausasemaa 1 cm sisäänpäin leikkausalueelle kaikki kaapelit asennettuina (tuottaa liikkeessä paremman paineen latauskoskettimille)

Voinko asentaa robottiruohonleikkurin itse?
Kyllä voit. Robotin pakkauksesta löydät täydellisen oppaan, jossa asennus selitetään kuvitettuna. Suosittelemme kuitenkin että ensin tutustut rauhassa käyttöohjeeseen ja katsot opastusvideomme asennuksesta ennen kuin siirryt omalle pihalle asennukseen:
Pitäisikö minun ottaa robottileikkuri sisään talven ajaksi?
Säilytä leikkuri sekä latausasema talven ajan sisätilassa, jossa on vakioitu viileä lämpötila. Tarkasta leikkurin akun varaustila minimissään 1-2 kertaa talven aikana, voit myös tehdä sen vaikka kerran kuukaudessa, se ottaa aikaa vain n. 1 minuutin! Jos akun varaustila laskee alle 40% arvon, suosittelemme sen varaamista taas täyteen latausasemassa. (Latausasemaa voi myös käyttää leikkurin lataamiseen ilman rajakaapelia sisätiloissa)
Mikä on robottileikkurini "kapeiden käytävien leikkaustoiminto"?
”Kapeiden käytävien leikkaus” on erityinen toiminto, joka mahdollistaa kapeiden käytävien paremman leikkaamisen ohjaamalla robottileikkuria eri tavalla. Katso oheisesta videosta visuaalinen selitys sen toiminnasta. Voit lisätä tämän leikkuutoiminnon kapean käytävän alussa olevaan aloituspisteeseen varmistaaksesi, että Robolinho® leikkaa käytäväalueen tehokkaasti. ”Kapean käytävän leikkaus” toimii Robolinhon® laiteohjelmistoversiosta ”2201A” alkaen. Katso opastus videoltamme:
Kuinka asennan Robolinho® leikkuriini katoksen joka on mallia Gen III?
Näet asennusohjeet helpoimmin suoraan tästä opastusvideosta:
Mikä on robottileikkurin ja sen akun takuuaika?

Itse robottileikkurin rungolla on kahden vuoden takuu, akulla 1 vuosi. Akun kuntoon vaikuttaa erittäin voimakkaasti miten sitä säilytetään käyttöajan ulkopuolella.

Mitä EasyStart tarkoittaa Briggs&Stratton merkkisessä bensiinimoottorissa?

EasyStart-paketti helpottaa Briggs & Stratton -moottoreiden käynnistämistä n. 30% ja se tarjoaa seuraavat ominaisuudet: Käynnistin kytkeytyy nopeammin, mikä tarjoaa lyhyemmän ja helpomman vedon käynnistysjohtoon. Uusi kaasutin, jossa on parannettu virtaus, takaa helpon käynnistyksen alhaisilla kierroksilla. Parannettu sytytyspuola tarjoaa runsaasti sytytysvirtaa alhaisilla kierroksilla.

Mitä ReadyStart tarkoittaa Briggs&Stratton merkkisessä bensiinimoottorissa?

ReadyStart-tekniikka on automaattinen rikastinjärjestelmä, joka toimittaa moottorille oikean määrän polttoainetta sen lämpötilaan suhteutettuna. Tämän tyyppisessä moottorissa ei ole primer-pumppua tai manuaalista rikastinvipua. Tämä estää käyttäjää rikastamasta liikaa, moottori ei tulvi käynnistyksessä. Tässä moottorissa on automaattisesti myös älykäs EasyStart-paketti, joka tarjoaa 30% helpomman käynnistyksen.

XXL-pyörät ovat leikkurissani aisan kiinnitysruuvien edessä. Kuinka pääsen ruuvaamaan nämä ruuvit sisään?

Koneen korkeudensäätö siirretään korkeimpaan mahdolliseen leikkausasentoon. Ruuvien reiät ovat nyt saatavilla ja aisa voidaan asentaa paikalleen.

Mihin korkeudensäädön punavihreä painike on tarkoitettu pystyleikkurissani?
Tämä toimii visuaalisena tarkistuksena. Täältä näet, onko tela asennettu oikein (vihreä) vai onko rulla vielä pois paikaltaan (punainen).
"Mitä hydrauliöljyä suositellaan halkomakoneeseen? "
Suosittelemme, että lisäät hydrauliöljyä, jonka viskositeettiluokka on HLP 46.
Lumilingon vaijereiden säätäminen

Lumilingon linkousosan ja pyörävedon toiminnan kannalta on todella tärkeä kiristää molempien toimintojen vaijerit oikein, seuraa laitteen käyttöohjetta

Akkujen säilyttäminen kauden ulkopuolella

Lataa akku täyteen ja säilytä viileässä – alle 25°C. Tarkista 1-2kk välein ja lataa tarvittaessa. 

Kuinka kasaan AL-KO Highline ruohonleikkurin?

Kaikki Highline ruohonleikkurit toimitetaan tehtaalla jo valmiiksi esiasennettuina, ja viimeisten osien kiinnitys vie vain muutaman minuutin. Laitteen mukana tulee kasausohje, joka opastaa vaihe vaiheelta kohti valmista leikkuria.

Miten asetan Robolinho robottileikkuriini aloituspisteet?

Näet aloituspisteiden asettamisen tästä videosta:

Käyttöohje kertoo myös aloituspisteiden asentamisen. Jos sinulla ei ole käyttöohjetta jäljellä, voit ladata sen tuotteen kohdalta verkkosivustoltamme:

https://alko-garden.fi/garden-tools/lawn-care/robotic-lawnmowers/

Kuinka ohjelmoin leikkuuajat robottileikkuriini?
Voit ohjelmoida Robolinhon® inTOUCH-sovelluksen kautta (Wi-Fi mallit) tai suoraan itse leikkurista. Löydät helposti myös käyttöohjeesta tarvittavat tiedot. Jos sinulla ei ole käyttöohjetta jäljellä, voit ladata sen tuotteen kohdalta verkkosivustoltamme: https://alko-garden.fi/garden-tools/lawn-care/robotic-lawnmowers/
Hävitin Robolinho® leikkurini PUK-koodin, voinko saada uuden?

Kyllä sen saa, täytät vain tämän lomakkeen:

https://alko-garden.fi/robolinho-reminder-puk/

Voiko kaksi Robolinho® 2000 W mallia toimia yhdessä 4000m² kokoisella alueella jotta se voitaisi leikata yhtenä alueena?

Kyllä se on mahdollista. Sinun on määritettävä kuitenkin kaksi eri asennusta ja näiden kahden alueen rajakaapelin väliin on jäätävä 15-20cm väli.
Tämä jättää ruohoa alueiden väliin, mutta voit kompensoida tämän leikkurien ohjelmoinnissa ja asettaa kuinka paljon robotti ylittää rajakaapelia. (tämä asetetaan alavalikossa, joka on teknikoiden käytettävissä).

Onko robottiruohonleikkurin käyttö helppoa?

Robolinho® leikkurimme ovat todellakin erittäin käyttäjäystävällisiä ja helppoja asentaa ja ohjelmoida. Muistat vain noudattaa käyttöohjeen opastusta vaihe vaiheelta.

Pystyykö robotti toimimaan myös epätasaisella nurmikolla?

Robolinho® leikkuri voi ajaa rinteillä, joiden kaltevuus on jopa 45% (n. 30 ast) mallista riippuen. Robolinho® voidaan myös varustaa erillisillä hammastetuilla maastopyörillä, jotka parantavat pitoa kaltevissa rinteissä (art. 32-AG127675). Näitä ei kuitenkaan suositella, jos robotti toimii osaksi aremmilla pinnoilla, esim. puisten puutarhalaattojen ylitys.

Voiko robotti toimia myös sateisella säällä?
Kyllä voi. Tämä vaatii käyttäjältä hieman enemmän leikkausjärjestelmän eli teräkotelon puhdistusta tukkeavan märän ruohosilpun vuoksi. Voit katsoa opastusvideon leikkurin puhdistamisesta täältä:
Kuinka akku latautuu 620 E lumilingossani?

Moottorin staattorin tuottama virta lataa sitä käytön aikana. Jos haluat ladata akkua erikseen laturilla, katso lisätiedot käyttöohjeista. Akkuun ei pääse suoraan käsiksi.

Millaista bensiiniä minun tulisi käyttää ruohonleikkurissani jossa on normaali 4-tahtimoottori?

Paras ja huolettomin vaihtoehto on käyttää 4-T pienkonebensiiniä. Se palaa puhtaasti tuottaen vain vähän pakokaasuja ja kestää säilytystä jopa talvenkin yli. Jos käytetään tavallista ”pumppubensiiniä”. suosittelemme E5-bensiiniä, oktaani 98 tai 100. Lisää polttoainetta kerralla määrä, joka käytetään n. kuukaudessa. Pidemmissä säilytyksissä tämä polttoaine on tyhjennettävä tankista ja kaasuttimesta tai suojattava polttoaineen stabilointiaineella, sillä haihtuessaan se muodostaa epäpuhtauksia polttoainekiertoon. Yli 3 kuukauden ikäinen bensiini on hävitettävä. Katso lisätietoja käyttöoppaasta.

Minkä tyyppistä öljyä minun tulee käyttää leikkurissani, siinä on 4-tahtimoottori?

4-tahtimoottoreille suosittelemme kesäkäytössä SAE 30 luokiteltua moottoriöljyä, SAE 30 sopii roiskevoidelluille sivuventtiileillä varustetuille moottoreille, 5W-30 lumilingoille ja 10W-40 öljy kaikille muille moottoreille, joissa on yläventtiilit.

Miksi robottiruohonlaikkurilla on oltava kaksi leikkuuohjelmaa päivässä. Klo 10.00 - 18.00 kerran päivässä olisi paljon helpompaa?

Totta, jos tarvitset rauhaa nurmikkosi ympärille, voit aivan vapaasti ohjelmoida leikkuut näinkin. Voit myös hyödyntää eri aloituspisteitä ja niille eri leikkuurytmejä, jolloin leikkuri ei esim. pyöri aurinkotuolin ympärillä häiritsevästi… vaan tekee töitä esim. etupihalla auringon paisteen aikana.

Miksi keräävän ruohonleikkurini ruohonkerääjä ei täyty kunnolla täyteen?

Tähän on monta mahdollista syytä: 1. liian märkä ruoho, 2. liikaa ruohoa leikataan kerralla, korsi on liian pitkää ja painavaa 3. liian nopea leikkausnopeus, ruohon määrä ylittää kanavan virtauksen 4. Teräkotelo tukossa, ilmaa ei virtaa tarpeeksi, ja leikattu ruoho kuljetetaan veitsen tekemällä ilmavirralla kerääjään.
Seuraavat osat on tarkistettava ja tarvittaessa korjattava: terä, moottorin kierrosluku ja teräkotelo. Lisäksi on tarkistettava että kerääjän tuuletusaukot eivät ole tukossa. Suosittelemme, että laitteesi tarkastetaan AL-KO-huoltopisteessä: https://alkopuutarha.fi/huoltoliikkeet/

Mitä SpeedControl ominaisuus tarkoittaa leikkurissani?

SpeedControl mahdollistaa leikkausnopeuden säätämisen portaattomasti välillä 2,5km/h – 4,5km/h. Ruohonleikkurit ilman SpeedControlia, kulkevat vedolla noin 3,5km/h nopeutta.

Miksi halkomakoneeni tuottaa liian vähän painetta?
Hydraulipaineen säätöventtiili voi olla jumissa tai viallinen. Se on korjattava tai vaihdettava valtuutetussa huoltopisteessä. Löydät lähimmän huoltopisteen: https://alkopuutarha.fi/huoltoliikkeet/

Huoltoasiat

Laitteessani on vikaa, miten toimin? 

Varmista että olet seurannut ohjekirjaa laitteen kasauksessa ja käytössä. Useat viat laitteissa johtuvat yksinkertaisesta vikasäädöstä. Jos vika ei ole säädöstä/asennuksesta kiinni, katso kartasta huoltoliikkeesi ja toimita laite AL-KO huoltoomme. Takuuasioissa tulee aina olla todistus ostopäivästä. 

Mikä on takuunalainen vika?

AL-KO korjaa tai vaihtaa maksutta osan/laitteen, jos kyseessä on valmistusvirhe tai viallinen osa. Takuun piiriin ei kuulu omasta käyttö/säätövirheestä aiheutuneet viat, eikä normaalisti toimivat kulutusosat, kuten terät, ilmansuodattimet, hihna, tulpat jne.  

En pysty toimittamaan laitettani huoltoon itse, miten toimin?

Mikäli tarvitset apua laitteen toimituksessa tai muussa asiassa huoltoon liittyen, ota yhteyttä AL-KO tukitiimiin huolto@alkopuutarha.fi / 010 5507 333  

Kuinka huollan ja ylläpidän Robolinho® leikkuriani?
Katso, miten se tehdään tässä videossa: Huolto, varastointi ja hoito on kuvattu tarkasti myös käyttöohjeissa. Ylläpidosta ja huollosta vastaavat myös huoltopisteet. Verkkosivustoltamme löydät lähimmän huoltopisteen helposti kartan avulla: https://alkopuutarha.fi/huoltoliikkeet/
Robolinho leikkurin näytössä lukee "silmukan signaali heikko" tai "ei silmukkaa". Mikä on ongelma?

Syy on luultavasti viallinen rajakaapeli, se on mekaanisesti katkennut tai syöpynyt poikki, eikä signaali enää kulje. Etsi heikko kohta ja korjaa se uusimalla osa lankaa korjausliittimien avulla. Tarvittaessa huoltopiste voi myös auttaa. Verkkosivustoltamme löydät lähimmän huoltopisteen helposti kartan avulla: https://alkopuutarha.fi/huoltoliikkeet/

Robottini näyttää jonkunlaisen "CN" alkuisen virhekoodin näytöllä, mitä tämä tarkoittaa?

Löydät yksityiskohtaiset tiedot vioista, vikakoodeista ja vianmäärityksestä koneen käyttöoppaasta. Täältä löydät ratkaisun ja / tai ohjeet siitä, mihin toimiin sinun tulee ryhtyä. Robolinho W -malleja varten löydät myös arvokasta tietoa ongelmien ratkaisemisesta AL-KO inTOUCH -sovelluksesta.
Jos ratkaiseminen ei onnistu, voit aina ottaa yhteyttä AL-KO huoltopisteeseen: https://alkopuutarha.fi/huoltoliikkeet/

Voinko tehdä robotin päivityksen itse, vaikka robotti ei olisikaan WI-FI-malli.

Kyllä, jos sinulla on käytössä ajantasainen tietokone, jossa on Windows. Voit liittää robotin tietokoneeseen USB-kaapelilla, tyyppi USB-A / USB-B (liitäntä löytyy robotin pohjasta keltaisen kierrettävän tulpan alta). Päivitysohjelman voi ladata ilmaiseksi verkkosivustoltamme: https://alko-garden.fi/service/service-repair/robolinho-update/

Kuinka valmistelen bensiinikäyttöisen ruohonleikkurini talvisäilytyksen?

Käytä konetta viimeiset pari tankillista pienkonebensiinillä, se kestää talvisäilytystä!
Puhdista kone ulkoisesta liasta, vaihda uusi puhdas ilmansuodatin, tarkasta ja tarvittaessa uusi sytytystulppa ja vaihda leikkurin voiteluöljy. Teroita ja tasapainota terä. Säilytä leikkuri kuivassa paikassa. Jos mallissa on sähkökäynnistys akulla, akku tulee varastoida viileässä 0-asteen yläpuolella ja ladata talven aikana 1-2 kertaa.

Kuinka valmistelen bensiinikäyttöisen niittokoneeni talvisäilytyksen?

Käytä konetta viimeiset pari tankillista pienkonebensiinillä, se kestää talvisäilytystä!
Puhdista kone ulkoisesta liasta, vaihda uusi puhdas ilmansuodatin, tarkasta ja tarvittaessa uusi sytytystulppa ja vaihda leikkurin voiteluöljy. Säädä tarvittaessa viikaterät ja niiden korkeus. Säilytä leikkuri kuivassa paikassa.

Kuinka valmistelen kelaleikkurini talvisäilytyksen?

Puhdista leikkuri huolellisesti, kiristä liitokset, puhdista teräsylinteri ja sen alaterä ja voitele ne öljyllä ruostumisen estämiseksi ja säilytä leikkuri kuivassa tilassa.

Kuinka säilytän polttomoottorikäyttöisen ketjusahani?

Puhdista laite ja säilytä sitä kuivassa paikassa, joko kaasutin ja tankki ajettuna täysin tyhjiksi (kone sammuu itsekseen ajosta) tai tankkaamalla saha täyteen 2-T pienkonebensiiniä ja ajamalla vähintään 1-2 tankillista läpi ennen säilytykseen laittoa. Huomaa että teräketjuöljyä valuu aina hiukan sahasta, yleensä vetopyörän edestä, joten muista suojata säilytyspaikka.

Voinko huoltaa laitettani itse?

Voit huoltaa laitetta käyttöohjeen mukaan, mutta moottorin, vaihteiston ja elektroniikkaosien avaaminen mitätöi takuun.  

Miten tilaan varaosia laitteeseeni?

Ota yhteyttä lähimpään AL-KO huoltoliikkeeseen, joka tilaa osan. Jos mahdollista, selvitä etukäteen tarvitsemasi osan tiedot. 

Muista huollattaa solo by AL-KO laite 2+2 takuun säilyttämiseksi

Muista huollattaa solo by AL-KO laite 2+2 takuun säilyttämiseksi vuosittain valtuutetussa huoltopisteessä ja ota huoltopisteestä kuittaus. (huom! 2+2 takuu koskee vain solo by AL-KO tuotteita)

Pumppu ei enää ime vettä - mitä voin itse tehdä?

Tarkista ensin vuotaako pumpun imuletku, eikä sen pää ole tukossa (roskia tms) Kytkimet, liitännät ja kiinnikkeet on suljettava LVI-pellavalla, tiivistyspastalla tai teflon-tiivisteteipillä jotta ne ovat varmasti tiiviit! Imuletkun pään on sijaittava vähintään 30cm vedenpinnan tason alapuolella. Huuhtele pumppu vedellä ennen sen käyttöönottoa. Pumppumme vaativat suodattimen ja takaiskuventtiilin imuletkun päähän, samoin imuletku on hyvä täyttää vedellä ennen pumpun käynnistystä mahdollisimman lyhyen kuivakäynnin varmistamiseksi.

Robotti ei käynnisty talvisäilytyksen jälkeen. Mikä on ongelma?

Yleisin syy on heikko akun varaus, esim. kun akkua ei ole tarkastettu ja ladattu ohjeen mukaan talvisäilytyksen aikana. Tarkista akku ja lataa se täyteen latausasemassa. Vaihda akku tarvittaessa, jos se ei enää lataudu. (Talvisäilytyksen aikana varaustila tulee tarkistaa 1-2 kertaa oikean käyttöiän varmistamiseksi).

Voiko Robolinho® leikkurin huuhdella / puhdistaa suoraan puutarhaletkulla?

Ei, Robolinho® leikkuria ei saa puhdistaa suoraan juoksevalla vedellä. Puhdistus tapahtuu ensin harjaamalla kaikki irtolika pois (ruohopaakut yms.) ja pyyhkimällä lopuksi kostealla liinalla (esim. mikrokuituliina)

Leikkurini uutta terää ei ole teroitettu veitsenteräväksi. Pitääkö minun teroittaa sitä itse uudelleen?

Ei tarvitse. Leikkuuterien reunat on suunniteltu siten, että käyttöikä on optimaalinen. Jos se olisi teroitettu kuten veitsi, se kuluisi huomattavasti nopeammin.

Voinko teroittaa pensasleikkurini terän itse uudelleen?

Emme suosittele tälle terälle teroitusta. Käyttäjä voi tarkastaa ja säätää ylä- ja alaterien esijännityksen.
Leikkuuterät ovat reunakarkaistu erittäin koviksi. Teroituksen jälkeen ne tulevat kulumaan paljon nopeammin. Suosittelemme tarvittaessa niiden vaihtamista.

Voinko teroittaa oksasilppurini terät itse uudelleen?

Emme suosittele tätä, terissä on karkaistu pinta. Hionnan jälkeen terät tulisivat kulumaan huomattavasti aikaisempaa nopeammin. Suosittelemme sen sijaan niiden vaihtamista uusiin.

Kuinka usein minun on vaihdettava halkomakoneeni hydrauliöljy?

Sitä ei tarvitse vaihtaa. Sen sijaan suosittelemme, että tarkastat öljyn määrän ajoittain ja lisäät tarvittaessa HLP 46 luokiteltua hydrauliöljyä. Katso tarvittaessa lisätietoja käyttöohjeesta.

Miksi ruohonleikkurini bensiinimoottori työntää valkoista savua heti käynnistyksen jälkeen?

Yleisin syy on että laitetta on kallistettu väärin ja öljyä on päässyt äänenvaimentimeen ja/tai ilmansuodattimeen. Tällöin ilmansuodatin on purettava ja puhdistettava. Tarkista ja säädä vielä moottorin öljytaso. Käytä sitten moottoria reippailla kierroksilla, muutamassa minuutissa savu kyllä hälvenee.
Varoitus: Palamatonta moottoriöljyä tippuu äänenvaimentimesta – vaarana ympäristön saastuminen! Kun savu on laantunut, voit jatkaa työskentelyä laitteen kanssa aivan normaalisti. Muista puhdistettaessa laitetta sitä tulee kallistaa vain käyttöohjeiden mukaisesti. Suosittelemme turvallisinta tapaa, asetat ohjaustangon maahan jolloin sytytystulppa osoittaa ylöspäin. Näin esim. terän tarkastaminen ja teräkotelon puhdistus on helpointa ja turvallisinta suorittaa.

Miksi ruohonleikkurini bensiinimoottori työntää mustaa savua heti käynnistyksen jälkeen?

Yleisin syy on että moottorin ilmansuodatin on likainen ja se on vaihdettava, moottori käy liian rikkaalla. Moottorin öljytaso on myös tarkistettava, ettei öljyä ole liikaa jolloin sitä pääsee palotapahtumaan, ylimääräinen öljy tulee poistaa moottorista. Lopuksi käytä sitten moottoria, ja jos mustahko savu hälvenee näillä toimenpiteillä, voit jatkaa työskentelyä normaalisti. Jos savun tulo jatkuu, tulee laite tarkastuttaa AL-KO huoltopisteessä: https://alkopuutarha.fi/huoltoliikkeet/